Over ons

Wie zijn wij?

Het Agrarisch Jongeren Kontakt West Zeeuws-Vlaanderen is een bruisende vereniging van jonge mensen tussen de 16 en de 35 jaar. Een club voor agrariërs, jonge agrarische mannen/vrouwen en iedereen die zich interesseert voor de agrarische sector.

Het AJK behartigt de belangen van de agrarische jongeren in de regio. Jouw belangen dus! Voorbeelden hiervan zijn onze deelname in de klankbordgroep buitengebied gemeente Sluis en in ZLTO Agrarisch West.

Contact, gezelligheid en uitwisseling van ervaring zijn belangrijk binnen het AJK. We organiseren allerlei excursies, cursussen, informatieavonden en natuurlijk leuke uitjes voor onze leden. De onderwerpen die aan bod komen, helpen je een beeld te vormen van jouw eigen agrarische toekomst.

Elk jaar organiseren wij in het derde weekend van september “Farmers got Talent”. Dit is een groot evenement met veel activiteiten met oldtimertractoren en demonstraties van moderne machines en vooral veel gezelligheid. Al vele jaren is dit een goed recept gebleken voor jong en oud! Meer informatie over Farmer Got Talent vindt u hier.

NAJK

Het NAJK, is dè belangenvereniging voor agrarische jongeren in Nederland. Het NAJK is actief op zowel lokaal, provinciaal, landelijke als op Europees niveau. De belangrijkste taak van het dagelijks bestuur van NAJK is belangenbehartiging. Speerpunten hierin zijn bedrijfsovername, inkomen en maatschappelijk ondernemen. Ook maken ze zich sterk om het ontpolderen van zeeuwse polders tegen gaan. Het NAJK neemt standpunten in over actuele en belangrijke onderwerpen, zoals GLB na 2014, weidegang en pacht.Voor alle standpunten, klik hier. Daarnaast organiseert het NAJK cursussen op het gebied van onder andere bedrijfsovername en ondernemerschap.

ZAJK

De lokale Zeeuwse AJK afdelingen vallen onder het ZAJK. Op het gebied van belangenbehartiging is het ZAJK druk in gesprek met de Provincie bij het opstellen van nieuw provinciaal plattelandsbeleid. Zij organiseren stages voor ambtenaren om hen meer gevoel te geven bij wat een boer nu doet op zijn bedrijf. Daarnaast participeert het ZAJK in projecten zoals “Hightech Sensing Zeeland” en “Vermindering agrarische restvloeistoffen Zeeland”.

Word lid!

De contributie voor leden van het AJK bedraagt € 35,00 per jaar. Van dit bedrag gaat er naast ons deel, een deel naar het ZAJK en een deel naar het NAJK.

Als lid ontvang je gratis 9 maal per jaar de Binder. In de Binder komen de leden aan het woord over de meest uiteenlopende interessante onderwerpen: politiek, toekomstdromen, hun bedrijf, de tegenslagen en successen. Binder houdt je op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen met nieuws, achtergronden en boeiende reportages.

Daarnaast ontvang je De Pooter, het blad van het ZAJK. De Zeeuwse afdeling waaronder wij als AJK-Wzvl vallen. Ook ontvang je uitnodigingen voor excursies en thema avonden die interessant voor je kunnen zijn en plaats vinden in de provincie Zeeland.

Lid worden doe je hier!